BotëBotë.Portal

Japonia i bashkangjitet planit për uljen e emisioneve të dëmshme të qymyrit

Japonia do t'u përmbahet normave të parapara për uljen e emisioneve të dëmshme të qymyrit sipas planit të azhurnuar të parashtruar në KB në pajtim me zgjidhjen ndërkombëtare të problemit me ndryshimet klimatike.

Tokio, 30 mars 2020 (MIA) – Japonia do t’u përmbahet normave të parapara për uljen e emisioneve të dëmshme të qymyrit sipas planit të azhurnuar të parashtruar në KB në pajtim me zgjidhjen ndërkombëtare të problemit me ndryshimet klimatike.

Sipas planit, emisionet e qymirit në këtë vend deri në vitin 2030 duhet të ulen për 26 për qind krahasuar me nivelin e vitit 2013.

Derisa Britania dhe pjesa më e madhe e Evropës kanë për qëllim tërësisht t’i pezullojnë emisionet e qymyrit deri në vitin 2050 , Japonia është vendi i vetëm nga G7 i cili edhe tutje ndërton centrale me qymyr, të cilët janë një ndër arsyet kryesore për ngrohjen globale. sn/

Таг
Back to top button
Close
Close