БалканБалкан.ПорталДописници Свет

Известувачите при ПССЕ ги повикуваат сите политички сили во Албанија да ја надминат политичката криза и да се посветат на изборните реформи

По мисијата во Тирана, ко-известувачите на Парламентарното собрание на Советот на Европа (ПССЕЕ) за следењето на обврските на Албанија, Андреј Ханко (Германија, ОЕЛ) и Џозеф О’Рајли (Ирска, ЕНП) / ДК) ги повикаа сите политички сили во Албанија да ја мобилизираат потребната политичка волја за решавање на системската политичка криза во земјата, јавува дописникот на МИА.

Back to top button
Close
Close