Svet.SlajderБалканБалкан.Портал

Извештај: Хрватската полиција има подрум за мачење мигранти

Хрватските власти ги кршат човековите права на мигрантите и спроведуваат системско насилство над нив, се посочува во најновиот извештај на мрежата невладини здруженија Бордер вајленс мониторинг нетворк (БВМН), која се занимава со правата на бегалците и мигрантите.

Back to top button
Close
Close