СветСвет.Портал

Измерена најниската регистрирана температура во буроносен облак

Температурата во највисокиот дел од атмосферското тело во еден миг беше минус 111 Целзиусови степени. Ваквите ниски вредности сè уште не се измерени во буреносен облак. Грмотевичните бури и тропските циклони, коишто се кружни и со низок притисок, можат да се издгнат многу високо - до 18 километри над морската површина.

Back to top button
Close
Close