Политички партии

Измените на Статутот, чекор напред кон модернизирање и демократизирање на партијата, вели Николовски

Крупни измени во Статутот на СДСМ, се подготвувале речиси два месеци. СДСМ се модернизира веќе подолг временски период, изјави Љупчо Николовски, генералниот секретар на СДСМ и вицепремиер за борба против корупцијата и криминал, одржлив развој и човечки ресурси, вечерва во дневникот на Сител ТВ, во однос на одржаниот 25 доготален конгрес на партијата.  

Провери го и ова

Close
Back to top button
Close
Close