АнализаДописници МКДОпштински вести

Изградбата на пречистителни станици спас за реките и за почвата

Само седум отсто од отпадните води во земјава се третираат преку пречистителни станици. Засега источниот регион предводи со изградба на вакви станици, со цел да не се загадува реката Брегалница, најголемата притока на Вардар.

Back to top button
Close
Close