0_Македонија.ПорталБизнисБизнис.ПорталБизнис.СлајдерЕкономија

Издадена нова емисија обврзници за денационализација во износ од осум милиони евра

Државата денеска ја емитуваше дваесеттата емисија обврзници за денационализација во вкупен износ од осум милиони евра. Со неа ќе се обесштетат граѓаните кои имаат правосилни решенија за денационализација од 1 јануари до 31 декември 2020 година, каде што е утврдено надомест да се врши преку обврзници.

Back to top button
Close
Close