Политички партии

Избраните и именувани лица од НСДП од своите плати ќе донираат во Солидарниот фонд за борба против Ковид-19

Скопје, 30 април 2020

Скопје, 30 април 2020

Имајќи ја во предвид одлуката на Уставниот суд со која се отвори постапка за оценување на уставноста и законитоста на владината Уредба со која се предвидува намалување на висината на платите на 14.500 денари на избраните, именуваните и назначените лица во јавниот сектор, ја информираме јавноста дека сите избрани и именува лица кои доаѓааат од редовите на НСДП ќе постапат согласно содржината на оваа уредба и остатокот од своите плати за месеците април и мај ќе ги донираат во Солидарниот фонд за борба против Ковид-19 и на тој начин дирекно ќе се вклучат во насочување на финансиски средства за справување со последиците од корона вирусот.

Во овие тешки моменти пред кои се исправени граѓаните наметнуваат морален императив за солидарност од сите во справувањето со последиците од пандемијата на корона вирусот.

Служба за односи за јавност на НСДП
______________________________________________________________________________

МИА овие текстови ги објавува во интегрална и оригинална форма и не е одговорна за нивната содржина, ниту за евентуалните правописни недоследности или печатни грешки

Back to top button
Close
Close