0_Македонија.ПорталПарламентарни избори 2020Политички партии

Изјава на Љупчо Балкоски – кандидатот за пратеник во ИЕ 3 од коалицијата „Можеме“

Љубчо Георгиевски претседател на ВМРО-Народна партија и основач и претседател на ВМРО-ДПМНЕ, за што сегашното ДПМНЕ безуспешно сака да ги избрише тие факти, од самиот почеток ја дефинира и промовира цврстата и јасна определба, Македонија држава членка на НАТО и Европската Унија.

Скопје, 2 јули 2020

Гоце Делчев ја имаше идејата за светот како културен натпревар меѓу народите.

Со започнувањето на преговорите за членство во Европската Унија ја продолжуваме и остваруваме носечката идеја. А што направи ДПМНЕ во период од 11 години? Ја блокираше Македонија во евроинтеграциите со што за сите соседи станавме проблем во регионот.

Љубчо Георгиевски претседател на ВМРО-Народна партија и основач и претседател на ВМРО-ДПМНЕ, за што сегашното ДПМНЕ безуспешно сака да ги избрише тие факти, од самиот почеток ја дефинира и промовира цврстата и јасна определба, Македонија држава членка на НАТО и Европската Унија.

На едни од изминатите избори настапувавме со мотото Направи Разлика.

Ги повикувам членовите на ВМРО да „Направат Разлика“ во демократичноста и напредните идеи на ВМРО од лидерот Љубчо Георгиевски и ретроградноста и деструктивноста во раководењето на таа партијата од другите 2 административни претседатели.

Кандидат за пратеник во ИЕ 3 од коалиција „Можеме“ – Љупчо Балкоски

____________________________________________________________________________________

МИА овие текстови ги објавува во интегрална и оригинална форма и не е одговорна за нивната содржина, ниту за евентуалните правописни недоследности или печатни грешки.

 

Back to top button
Close
Close