EvropëEvropë.PortalSvet.Slajder

Italianët në referendum mbështetën zvogëlimin e numrit të deputetëve

Italianët mbështetën propozimin për të zvogëluar numrin e parlamentarëve italianë nga 945 në 600 në referendumin e zhvilluar dje dhe sot, tregojnë të dhënat e rezultateve të sondazheve.

Romë, 21 shtator 2020 (MIA) – Italianët mbështetën propozimin për të zvogëluar numrin e parlamentarëve italianë nga 945 në 600 në referendumin e zhvilluar dje dhe sot, tregojnë të dhënat e rezultateve të sondazheve.

Nëse rezultatet konfirmohen, do të ishte nxitje për Lëvizjen 5 yjet në pushtet, e cila mbështet reformën e numrit të parlamentarëve italianë dhe thotë se do të zvogëlojë shpenzimet parlamentare dhe do ta bëjë atë më efikase.

Sondazhet e TV Rai tregojnë se 60-64 për qind e italianëve e mbështesin propozimin, ndërsa 36-40 për qind e kundërshtojnë atë. Rezultatet përfundimtare të publikuara më sot.

Reforma kërkon ulje të numrit të anëtarëve të dhomës së ulët nga 630 në 400 dhe Senatit nga 315 në 200. Propozimi është miratuar tashmë nga parlamenti italian dhe do të hyjë në fuqi në zgjedhjet e ardhshme kombëtare. Parlamenti tani do të duhet të ndryshojë sistemin e tij të votimit përpara zgjedhjeve të ardhshme kombëtare në vitin 2023.  sn/

Провери го и ова

Close
Back to top button
Close
Close