ЕвропаЕвропа.Портал

Италијанската Влада прогласи вонредна состојба во Венеција

Италијанската Влада денеска прогласи вонредна состојба во Венеција заради брзо обезбедување средства за санирање на штетата предизвикана од највисоката плима во последните 50 години.

Back to top button
Close
Close