Европа

Италија ќе прифати 125 мигранти, кои потоа ќе бидат прераспределени во други ЕУ држави

Италија денеска соопшти дека ќе дозволи истоварување на 125 мигранти, кои се веќе речиси една недела на германски хуманитарен брод, а потоа ќе ги прераспредели во други делови на Европа.

Провери го и ова

Close
Back to top button
Close
Close