0_Магазин.ПорталСемејство

Истражување: Расплаканото бебе се смирува веднаш штом мајката го земе в раце

Претпоставките говорат дека причината е вроден инстинкт за преживување. Се работи за „координирани“ вродени централни, моторни и срцеви реакции - како суштински интеракции меѓу мајката и детето.

Back to top button
Close
Close