СветСвет.ПорталСвет.Слајдер

Истражување: Околу 40 отсто Индијци живеат девет години помалку поради загадување на воздухот

Животниот век на околу 40 проценти од Индијците најверојатно ќе биде пократок за повеќе од девет години поради загадување на воздухот, се наведува во денеска објавената студија на Институтот за енергетска политика на Универзитетот во Чикаго (ЕПИЦ)

Back to top button
Close
Close