0_Магазин.ПорталЗанимливости

Истражување: Бучавата од луѓето е огромен светски загадувач

Човековиот шум е распространет насекаде - од превозот, индустријата во густо населените градски области, преку авионите на небото, па сè до пропелерите на бродовите за кои се верува дека се мешаат со комуникацијата на китовите и може да играат улога во нивното масовно насукување, оти дезориентираните животни го губат чувството за насока.

Back to top button
Close
Close