0_Магазин.ПорталЗдравјеСвет

Истражување: 80 отсто од Американците имаат депресија при корона-кризата

Над 1.000 Американци на возраст од 18 до 35 години учествуваа во анонимно истражување преку интернет во коешто одговараа на вкупно 126 прашања за анксиозноста (вознемиреност) и употреба на одредени супстанции. Анализата потоа покажува дека загрижувачките нивоа на осаменост се поврзани со значителни проблеми со психичкото здравје.

Back to top button
Close
Close