0_Македонија.ПорталBiznis.SlajderБизнисБизнис.ПорталЕкономија

Исплатени 3,2 милјарди денари за обесштетување на депонентите од „Еуростандард банка“

До денеска се исплатени вкупно 3,2 милјарди денари за обесштетување на депонентите од „Еуростандард банка“, која е во стечај. Од Фондот за осигурување депозити информираа дека тоа е близу 77 проценти од вкупните средства упатени до четирите банки преку кои се врши исплатата на обесштетувањето. До денес се исплатени и близу 10 милиони денари врз основа на обесштетување наследници на депоненти на „Еуростандард банка”.

Back to top button
Close
Close