ЕвропаЕвропа.Портал

Ирска издвојува 1,2 милијарди евра за справување со Брегзит без договор

Ирска од својот буџет за 2020 година ќе издвои фонд во вредност од 1,2 милијарди евра, со кои ќе се овозможи намалување на економскиот удар од евентуален Брегзит без договор, изјави ирскиот министер за финансии Паскал Донахју.

Back to top button
Close
Close