Свет

Иран воведе санкции за американските дипломати во Ирак

Иран воведе санкции против американскиот амбасадор во Ирак и уште двајца американски дипломати откако САД презедоа слични мерки против иранскиот амбасадор во Багдад, соопшти иранското Министерство за надворешни работи.

Back to top button
Close
Close