BotëBotë.Portal

Iraku ia ka marrë licencën Roitersit përkohësisht për shkak një lajmi për koronavirusin

Iraku ia ka marrë përkohësisht lejen për emitim agjencisë britanike Roiters, pasi ka publikuar story në të cilën thuhet se numri i të infektuarve me koronavirus në vend është më i madh nga të dhënat zyrtare.

Londër, 15 prill 2020 (MIA) – Iraku ia ka marrë përkohësisht lejen për emitim agjencisë britanike Roiters, pasi ka publikuar story në të cilën thuhet se numri i të infektuarve me koronavirus në vend është më i madh nga të dhënat zyrtare.

Trupi rregullator irakian për media (CMC) sipas Roiteresit, përkohësisht ia ka marrë licencën agjencisë për tre muaj dhe e ka dënuar me 21 milionë dinarë irakian (rreth 21.000 dollarë amerikanë) për shkelje e rregullave për informim mediatik.

Roiteres mori urdhër nga CMC të kërkojë falje publike për shkak lajmit të publikuar. sn/

Таг
Back to top button
Close
Close