БалканБалкан.Портал

Интензивно се гради новата терминална на љубљанскиот аеродром „Брник”

Според информациите на компанијата „Фрапорт” која управува со љубљанскиот аеродром „Брник”, новата терминал-зграда треба да биде готова до почетокот на летната туристичка сезона.

 

Љубљана, 3 јануари 2020 (МИА) – Според информациите на компанијата „Фрапорт” која управува со љубљанскиот аеродром „Брник”, новата терминал-зграда треба да биде готова до почетокот на летната туристичка сезона.

Комплетната реконскутркција на другите делови на аеродром исто така се одвива со засилено темпо, а проширениот и модернизиран објект за пожарникарските екипи е веќе комплетно завршен и отворен, јави дописникот на МИА од Љубљана.

По пропаѓањето на “Адрија” други авиокомпании ги преземаат незините летови. “Луфтханза” веќе воеде нов утрински лет до Франфурт, а „Брисел Еирлајнс” сега има секој ден лет до административниот центар на Белгија. „Бритиш Ервејс” пак четири пати неделно лета до Лондон.

Секој ден од „Брник” сега се лета и до Париз. Патниците кои патуваа до Скопје, по пропаѓењето на “Адрија” нејчесто ги користат летовите на “Еир Србија”, па пеку Белград пристигнуваат во Северна Македонија. ав/

Back to top button
Close
Close