0_Македонија.ПорталПолитика

Институт за демократија и Евротинк: Потребен е мал, високопрофесионален и натпартиски тим за преговори со ЕУ

Институтот за демократија и Центарот за европски стратегии Евротинк во соопштение до медиумите повикуваат оти е дојдено вистинско време вицепремиерот за европски прашања заедно со Секретаријатот за европски прашања да преземат одлучни чекори кон ревидирање на преговарачката структура и комплетирање на преговарачкиот тим и работните групи за подготовка на преговарачките позиции, со цел да ја подготват државата за предизвиците кои стојат на патот кон членството во Европската Унија.

Back to top button
Close
Close