0_Maqedoni.Portal0_Web_AktualeShoqëri

Institucionet e larta arsimore ku ekziston mundësia për zbatimin e protokolleve mund t’i realizojnë aktivitetet

Në institucionet e larta arsimore ku ekziston mundësia për zbatimin e plotë të protokollit, me praninë fizike të studentit mund të realizohen ligjërata, ushtrime, forma të kontrollit të vazhdueshëm të njohurive, mësimi individual dhe format e tjera të cilat janë të përshtatshme me specifikën e sferës mësimoro - shkencore dhe artistike.

Shkup, 22 maj 2020 (MIA) – Në institucionet e larta arsimore ku ekziston mundësia për zbatimin e plotë të protokollit, me praninë fizike të studentit mund të realizohen ligjërata, ushtrime, forma të kontrollit të vazhdueshëm të njohurive, mësimi individual dhe format e tjera të cilat janë të përshtatshme me specifikën e sferës mësimoro – shkencore dhe artistike, me mësimin konsultativo – instruktiv, punën studimore individuale (hulumtimin e letërsisë, detyrat seminarike, punën projektuese), dhënien e provimeve dhe kollokuiumeve, si dhe mbrojtjen e tezës së diplomës, magjistraturës dhe punimin e doktoratës, u vendos në seancën e sotme të 56-të qeveritare.

Nga pres shërbimi i Qeverisë theksuan se, gjithashtu me Dekretin rregullohet edhe puna e Shërbimit profesional, e cila mund të bëhet me praninë fizike të të punësuarve nëse për këtë ekziston mundësia për pranimin e protokollit. shk/

Провери го и ова

Close
Back to top button
Close
Close