0_Македонија.ПорталОпштествоПолитички партии

„Иницијатива 50 проценти родова еднаквост “: Жените знаат и умеат да креираат политики за подобра држава

Жените знаат и умеат да креираат политики за подобра држава, а регионална соработка на жените од политиката придонесува за нивна поголема застапеност на национално и локално ниво. Ова е заклучено на конференцијата на Иницијативата 50 проценти родова еднаквост што се одржа викендов во Охрид, во организација на Либералниот Институт Скопје и Фондација Борис Дивковиќ од Босна и Херцеговина.

Back to top button
Close
Close