СветСвет.Портал

Индија очекува преземање на контролата над Кашмир

Индискиот министер за надворешни работи Субрахманјам Јаишанкар денеска изјави дека дел од Кашмир, кој е под контрола на Пакистан, припаѓа на Индија и дека очекува еден ден Индија да ја преземе контролата над тој дел.

Back to top button
Close
Close