Svet.SlajderСветСвет.Портал

Индија ја забрани најголемата верска група во Кашмир

Индија ја забрани Џамаат-е Ислами, најголемата политичка и религиозна група во индискиот дел на Кашмир во рамки на акцијата против активистите, кои бараат крај на индиското владеење во тој спорен регион, а среде најтешкиот конфликт помеѓу Индија и Пакистан во текот на две децении.

Back to top button
Close
Close