• e martë, 16 dhjetor 2025

Jufka me lakër të gjelbërt dhe kërpudha

Jufka me lakër të gjelbërt dhe kërpudha

Me pak kalori dhe jashtëzakonisht të shijshme

Përbërësit:

500 gramë jufka

200 gram kërpudha

1 tufë mesatare me lakër të gjelbërt

150 gram djath i freskët me pak yndyrë (mund të përdoret edhe ajkë neutrale)

1-2 lugë erëza të thata

pak spec

pak majdanoz i tharë

1 thelb hudhër

3 cm presh

2 lugë gjelle vaj

Përgatitja:

Priteni lakrën e gjelbërt në shirita dhe ziejeni. Pritini kërpudhat në shirita. Filloni duke i gatuar jufkat, dhe në të njëjtën kohë me zierjen e ngadaltë, sepse koha do të jetë pikërisht ajo që ju përshtatet. Grimconi preshin dhe skuqeni në vaj, shtoni kërpudhat e prera, pastaj hidhni perime të thata, mbulojini dhe lërini të ziejnë ngadalë derisa lëngu që kanë lëshuar të avullojë. Shtoni lakrën e gjelbërt, hudhrën e shtypur dhe piperin dhe skuqini për një minutë tjetër, në mënyrë që lakra e gjelbërt të skuqet pak. Kulloni jufkat e ziera dhe shtojini në tigan, pastaj skuqini për pak më gjatë, në mënyrë që pjesa tjetër e lëngut që ka mbetur në jufka të avullojë. Shtoni djathë të freskët me pak yndyrë ose, nëse dëshironi, shtoni ajkë ​neutrale, përzieni disa herë të tjera, sipas nevojës për të ngrohur djathin dhe hiqeni nga zjarri. Para se ta servirni, hidhni me djathë Parmixhano të grirë, ose djathë të fortë sipas dëshirës tuaj, dhe majdanoz të tharë.

 

Foto: Freepik

Tags

QËNDRONI TË LIDHUR