ЕвропаЕвропа.Портал

Холандскиот авиопревозник КЛМ го намалува буџетот поради коронавирусот

Авиопревозникот КЛМ, холандски огранок на групата Ер Франс КЛМ, денеска соопшти дека ќе го намали буџетот како одговор на компанијата на епидемијата на коронавирус.

Амстердам, 26 февруари 2020 (МИА) – Авиопревозникот КЛМ, холандски огранок на групата Ер Франс КЛМ, денеска соопшти дека ќе го намали буџетот како одговор на компанијата на епидемијата на коронавирус.

Намалувањето на буџетските средства ќе ги погоди инвестициите кои не задираат во основната дејност на компанијата, како што се нови ИТ проекти, како и проекти во областа на недвижнините и огласување. ссм/

 

Back to top button
Close
Close