Граѓански секторОригинални текстови

Хелсиншки комитет за човекови права: Бараме одговорност за крајната небрежност на институциите во кратовскиот случај

По објавеното сведоштво за непостапување на институциите при спасување човечки живот на непристапен терен, Хелсиншкиот комитет за човекови права се обрати до општината Кратово и до Дирекцијата за спасување и заштита, со барање за информации за тоа кои дејствија ги презеле откако биле известени за несреќниот настан.

Back to top button
Close
Close