0_Web_Актуелно0_Македонија.ПорталОпштество

Хелсиншки комитет: Пристапот до правда не е само основно човеково право, туку суштествен предуслов за заштита и унапредување на сите останати права

Пристапот до правда не е само основно човеково право, тој е истовремено и суштествен предуслов за заштита и унапредување на сите останати граѓански, културни, економски, политички и социјални права. Токму затоа, во темелите на постоењето на Хелсиншкиот комитет за човекови права е обезбедувањето бесплатна правна помош на ранливи и маргинализирани групи и граѓани во социјален ризик.

Back to top button
Close
Close