Svet.SlajderСветСвет.Портал

Хаваи забрануваат пластични чаши, кутии, шишиња, сламки

Хаваите би можеле да бидат првата американска држава, која ќе ја забрани употребата на пластични предмети во рестораните, а тоа ќе се случи доколку се донесе закон со цел да се намали отпадот, кој го загадува океанот.

Back to top button
Close
Close