ЕвропаЕвропа.Портал

H&M собирал податоци за вработените, казнет со 35,3 милиони евра

Германскиот омбудсман го казни со 35,3 милиони евра шведскиот моден синџир H&M, бидејќи менаџерите се мешале во приватните животи на вработените со собирање податоци, како на пример верски уверувања и истории на болести.

Back to top button
Close
Close