Свет

Гватемалскиот претседател нареди апсење и протерување на мигрантите

Претседателот на Гватемала, Алехандро Гаматеи нареди апсење и протерување на илјадници мигранти од Хондурас, кои илегално влегле во земјата со „човечкиот караван“, надевајќи се дека ќе го продолжат патот до САД и покрај опасностите и пандемијата.

Back to top button
Close
Close