0_Македонија.ПорталПолитика

Груби: Помалубројните заедници не се доволно застапени во јавната администрација

Правичната застапеност на помалите заедници во Северна Македонија не доволно реализирана, оцени првиот вицепремиер и министер за политички систем и односи меѓу заедници Артан Груби на теркалезната маса по повод 20-годишнината на Охридскиот договор на тема „Важноста на Рамковниот договор за помалубројните заедници", додавајќи дека не е доволно направено за нивната адекватна застапеност во јавната администрација.

Back to top button
Close
Close