ЕвропаЕвропа.Портал

Грета Тунберг се пошегува и со Путин

Рускиот претседател Владимир Путин на Форумот за енергетика во Москва завчера, говорејќи за шведската активистка за заштита од климатските промени, Грета Тунберг, ја оцени како „фина и многу искрена девојка“ која не ги разбира комплексностите на современиот свет.

Back to top button
Close
Close