БалканБалкан.ПорталДописници Свет

Грчката влада презентираше национален акционен план за борба со пушењето

Формирање непушачка култура, почитување на непушачите, грижа и поддршка на пушачите за откажување и заштита на здравјето на граѓаните, се четирите насоки на националниот акционен план за борба со пушењето на грчката влада, што имаат за цел намалување за 30% на пушењето до 2025.

Back to top button
Close
Close