0_Web_Актуелно0_Македонија.ПорталМИА ИстражуваОпштествоСторија

Градинките за домашни миленици реална потреба во време кога секој брза некаде

Популацијата на кучиња, особено на салонските раси, е неколкукратно зголемена во Скопје за само неколку години. Се почесто се сретнуваат малтезери, бишони, шицу, јоркширски териер, западношкотски териер, златни ретривери.... Чувањето на овие раси на кучиња и работните обврски на сопствениците несомнено ја наметнаа потребата од отворање на специјализирани фризерски салони, но и градинки каде милениците можат да се остават на чување во текот на денот. Бенефитот е тоа што кучињата не остануваат сами дома и не прават неред изразувајќи го така револтот бидејќи се оставени сами, туку се дружат со останатите кучиња и на тој начин се социјализираат.

Back to top button
Close
Close