Некатегоризирано

„Глобо“: Бразил ги затвора своите граници за странци

Бразилските власти на неодредено време го забранија влезот за странци во земјата, без оглед на нивната националност, поради заканата за ширење на пандемијата на коронавирусот, јави весникот „Глобо“.

Бразилија, 1 јуни 2021 (МИА) – Бразилските власти на неодредено време го забранија влезот за странци во земјата, без оглед на нивната националност, поради заканата за ширење на пандемијата на коронавирусот, јави весникот „Глобо“.

Според весникот, иницијативата била предложена од Националната агенција за санитарна инспекција (Анвиса), а датумот за почеток на забраната не се наведува.

Меѓуресорскиот декрет ќе биде објавен во дополнителното издание на Службенит весник на бразилската Влада, појаснува „Глобо“. сд/

Back to top button
Close
Close