0_Magazinë.PortalShëndeti

Gjysma e francezëve kanë shtuar peshë në kohën e pandemisë

Rreth 57 për qind e francezëve tani peshojnë më shumë sesa ata në fillim të masave për ta parandaluar përhapjen e virusit Kovid-19, më 17 mars.

Paris, 7 maj 2020 (MIA) – Rreth 57 për qind e francezëve tani peshojnë më shumë sesa ata në fillim të masave për ta parandaluar përhapjen e virusit Kovid-19, më 17 mars.

Hulumtimi i kryer nga Instituti Ifop për faqen e internetit të specializuar “Darvin Nutrishën” tregon se shtetasit francezë kanë peshë mesatare prej më shumë se 2,5 kilogramësh. Kjo është për shkak të mungesës së lëvizjes, por edhe për shkak të “përgjumjes së vazhdueshme” duke qëndruar në shtëpi.

Siç theksohet, 56 për qind e burrave dhe 58 për qind e grave kanë disa kilogram më shumë. Në mes tyre janë të papunët, çifte si dhe prindërit me fëmijë. bs/

Таг
Back to top button
Close
Close