0_Maqedoni.Portal0_Web_Ballina - Sllajder0_Web_Përzgjedhja e redaktoritMakedonija.SlajderPolitikë

Gjuha dhe identiteti maqedonas janë të pakontestueshëm, udhërrëfyes i mundshëm drejt Marrëveshjes me Bullgarinë, por jo si pjesë e korrnizës negociuese

Gjuha dhe identiteti maqedonas nuk janë lëndë e negociatave, potencuan dje përfaqësues të lartë të Qeverisë  dhe përmendën se ana e errët e historisë duhet të mbetet pas nesh, ndërsa zgjidhja me Bullgarinë të kërkohet  përmes respektimit të ndërsjellë dhe faljes. Themel për zgjidhjen e kontestit është Marrëveshja për fqinjësi të mirë, ekziston  mundësi drejt tij të shtohet udhërrëfyes për zbatimin e marrëveshjes, por jo si pjesë e korrnizës negociuese, por si pjesë e procesit të BE-së.

Back to top button
Close
Close