BotëBotë.Portal

Gjithsej 320 persona kanë vdekur nga helmimi me alkool në Iran

Më shumë se 3.100 njerëz janë helmuar me alkool në Iran, ndërsa deri tani  kanë vdekur 320 prej tyre, kumtoi zëdhënësi i Ministrisë së Shëndetësisë Kianush Xhahanpur.

Teheran, 31 mars 2020 (MIA) –Më shumë se 3.100 njerëz janë helmuar me alkool në Iran, ndërsa deri tani  kanë vdekur 320 prej tyre, kumtoi zëdhënësi i Ministrisë së Shëndetësisë Kianush Xhahanpur.

Alkooli në Iran është i ndaluar, por në vend prodhohet  alkool toksik. Gjatë epidemisë së koronavirusit në vend është rritur edhe numri i helmimeve me alkool  toksik dhe të falsifikuar, i cili përdoret kundër “Kovid-19”.

Nga të gjithë 3.117 njerëzve  të përfshirë në helmimin me alkool 1.066 janë hospitalizuar.

Për momentin në Iran janë regjistruar 44.600 raste  të të infektuarve me koronavirus. Janë shëruar 14.565 njerëz, ndërsa 2.898 kanë vdekur. sa/

Таг
Back to top button
Close
Close