0_Maqedoni.PortalKorrespondentë MKDLajme nga komunat

Gjithsej 1270 nxënës janë regjistruar në të dy afatet në shkollat e mesme të Tetovës

Sektori i veprimtarive publike pranë komunës së Tetovës informon se në afatin e dytë të regjistrimit më 24 dhe 25 qershor në shkollat e mesme të Tetovës janë regjistruar 186 nxënës, prej të cilëve 128 në mësim në gjuhën shqipe dhe 58 në gjuhën maqedonase. Gjithsej në të dy afatet janë regjistruar 1270 apo 64,8 për qind e nxënësve të cilët e kanë përfunduar arsimin fillor.

Tetovë, 26 qershor 2020 (MIA) – Sektori i veprimtarive publike pranë komunës së Tetovës informon se në afatin e dytë të regjistrimit më 24 dhe 25 qershor në shkollat e mesme të Tetovës janë regjistruar 186 nxënës, prej të cilëve 128 në mësim në gjuhën shqipe dhe 58 në gjuhën maqedonase. Gjithsej në të dy afatet janë regjistruar 1270 apo 64,8 për qind e nxënësve të cilët e kanë përfunduar arsimin fillor.

“Gjithsej 995 studentë janë regjistruar në mësim në gjuhën shqipe (62.6 për qind e nxënësve të shkollave fillore në gjuhën shqipe), 264 në gjuhën maqedonase (77.4 për qind) dhe 11 në gjuhën turke (37.9 për qind). Mbeten kriteret e larta për regjistrimin në shkollat ​​e mesme”, theksoi Ahmed Qazimi, drejtuesi i sektorit komunal për çështje publike.

Shkollën fillore në rajonin e Tetovës e kanë përfunduar 2060 nxënës. Afati i tretë i regjistrimit është të hënën, më 29 qershor. as/sn/ 

Back to top button
Close
Close