0_Maqedoni.Portal0_Web_Ballina - Sllajder0_Web_Përzgjedhja e redaktoritPolitikë

Gjermania insiston në mbajtjen e konferencës ndërkombëtare deri në fund të vitit, Bullgaria mbetet në qëndrimin për kornizë negociuese

Gjermania sërish potencon se qëllim i kryesimit gjerman me BE-në është mbajtja e konferencës së parë ndërqeveritare me Maqedoninë e Veriut deri në fund të këtij viti dhe se kjo është në interes së të gjitha palëve të përfshira. Bullgaria megjithatë, nuk do t'i ndryshojë pozicionet nga Memorandumi i miratuar në Parlamentin e tyre dhe konsideron se Korniza negociuese, në formën në të cilën është tani, nuk është  e pranueshme për Sofjen. Për palën maqedonase, Marrëveshja për fqinjësi të mirë me Bullgarinë është korniza për zgjidhjen e të gjitha mosmarrëveshjeve midis të dyja vendeve, se ky dokument është mbrojtja jonë më e madhe ndaj kërkesa dhe presioneve  të mëtejshme të paarsyeshme.

Back to top button
Close
Close