0_Infopako.PortalGjendja e rrugëve

Gjendja e rrugëve

Qeveria solli vendim që nga 1 korriku, e mërkurë të hapen aeroportet i Shkupit dhe ai i Ohrit.

Shkup, 2 korrik 2020 (MIA) – Komunikacioni në rrugët shtetërore po zhvillohet nëpër rrugë të thata.

LAMM rekomandon shpejtësi të adaptuar, respektimin e sinjaleve të përcaktuara të komunikacionit e veçanërisht drejtim të automjetit me kujdes, posaçërisht në rrugët nëpër gryka, ku ekziston mundësia e rrëshqitjes së dheut. Kjo vlen veçanërisht për pjesët rrugore Katllanovë – Veles, Mavrovë – Dibër – Strugë, Vinicë – Berovë dhe Koçan – Dellçevë.

Në bazë të rekomandimeve të Komisionit për sëmundje infektive, Qeveria e Republikës së Maqedonisë së Veriut në seancën e 72-të solli vendim nga e premtja, 26 qershor të vitit 2020, tërësisht të hapen të gjitha vendkalimet kufitare për lëvizje të papenguar të udhëtarëve dhe automjeteve pa paraqitjen e testit PCR dhe pa shkuarje në izolim shtëpiak ose zbatim në karantinë të obligueshme shtetërore.

Qeveria solli vendim që nga 1 korriku, e mërkurë të hapen aeroportet i Shkupit dhe ai i Ohrit.

Në pajtim me këto vendime Qeveria solli vendim të hiqet ndalesa për transport të organizuar, i cili gjithashtu filloi nga 26 qershor.

Intensiteti i komunikacionit në rrugët jashtë zonave urbane është mesatar.

Rruga R2332 Ohër – Resnjë, përmes parkut kombëtar Galiçnik (lidhje me R1307 Doganën – lidhje me A3 dhe R1301 – Tërpejcën), nga 02.05.2020 deri në 15.11.2020 është e hapur për komunikacion për të gjitha llojet e automjeteve.

Në rrugën rajonale P2246 Boshkov Most – f Izvor  në pjesën – f Lazarople, për shkak kryerjes së punëve ndërtimore në rrugë (asfaltim) nga 24.06.2020 (E mërkurë), komunikacioni do të jetë i ndërprerë tërësisht çdo ditë pune dhe të shtunën 11:00-13:00. Ky ndryshim i regjimit do të zgjasë deri në përfundimin e punëve ndërtimore.

Viadukt Trejd raporton se më 25.05.2020 filloi të kryejë aktivitete ndërtimore gjatë rindërtimit të një pjese të Rrugës shtetërore A2 – shtegu nga BS Viena Petrol/Kumanovë pranë fshatit Stracin, 16 km i gjatë, për të cilin do të ndryshojë regjimi i trafikut, për një periudhë prej gjashtë deri në nëntë muaj.

Viktoria Invest SHPK Elbasan – Filiali Shkup kryen punime ndërtimore në autostradën Kërçovë – Ohër, seksionet 4 dhe 5. Në seksionin 5 Podmolje – Ohër km.5 + 861 në km.9 + 835 do të ketë ndryshim të regjimit të komunikacionit të shënuar në mënyrë të duhur me shenja të trafikut. Ndryshimi fillon më 20.03.2020. dhe do të zgjasë deri në përfundimin e punimeve, për shkak të të cilave është përcaktuar nevoja për ndryshim.

Komunikacioni në rrugën R1107 Novo Lagovo – Vitolishtë nga 26.02.2020 do të zhvillohet në mënyrë alternative, në një korsi për shkak të punimeve ndërtimore në rrugë (gërryerje asfalti), për periudhën kohore prej 60 ditësh. Sinjalet e përshtatshme të komunikacionit janë instaluar në vendin e punimeve ndërtimore.

SHPK “Stanton Gradba” – Manastir njofton se për shkak të punimeve ndërtimore, përkatësisht rehabilitimit të rrëshqitjes së dheut (rrëshqitjes së dheut) në rrugën rajonale R1102, seksionin Veles – Gradsko (seksioni tranzit përmes Veles), nga 24.02.2020. do të ketë regjim të përkohshëm të ndryshuar të trafikut për sa kohë që zgjasin punimet e ndërtimit.

Shtrabag AG njofton se po kryen veprimtari ndërtimi në rrugën eksprese A4 pjesa Shtip – Radovish. Drejtuesve të mjeteve u këshillohet që të afrohen me kujdes në këtë pjesë dhe të vëzhgojnë sinjalet e vendosura të komunikacionit.

VK Ilinden – Strugë njofton se për shkak të punimeve ndërtimore, ndërtimi i rrugës për zonën ZTIZH Strugë në rrugën rajonale A2 s. Podmolje – Strugë ka regjim të përkohshëm komunikacioni. Në këtë vend janë instaluar sinjalet e përshtatshme të komunikacionit.

Провери го и ова

Close
Back to top button
Close
Close