0_Web_Актуелно0_Македонија.ПорталПолитика

Гир по повод Денот на Европа: Оддавање признание на посветеноста, одговорноста и солидарноста

Додека акцијата за масовна вакцинација влева надеж за излез од пандемијата, ковид-19 нè потсети на две клучни работи: дека сите сме меѓусебно поврзани и дека најдобро ги надминуваме предизвиците работејќи заедно. Значајната помош што ЕУ ја обезбеди за време на пандемијата, но не само тогаш, ја покажа нејзината силна посветеност кон проширувањето и кон европската перспектива за Северна Македонија.

Back to top button
Close
Close