Дописници МКДОпштински вести

Гевгелија протестира против отворање погон за преработка на отпад

На повик од граѓанското здружение „Спас за нас“ денеска гевгеличани пред зградата на локалната самоуправа се собраа да протестираат против отворање погон за преработка на отпад и продолжување на геолошките истражувања за злато на планината Кожуф, за што повторно барање за концесија поднеле компаниите ПиП индустрис од Италија и Минерал резервоарс од Канада.

Back to top button
Close
Close