ЕвропаЕвропа.Портал

Германскиот производител на оружје Хеклер-Кох казнет со 3,7 милиони евра

Покраинскиот суд во Штутгарт парично ја казни германска компанија за производство на оружје Хеклер-Кох поради кршење на Законот за контрола на трговијата со оружје. Компанијата треба да плати казна во висина од 3,7 милиони евра.

Back to top button
Close
Close