0_Магазин.ПорталЗанимливости

Германија: Пензионер на суд поради тенк во куќата

Оклопното возило „Пантер“ беше отстрането од подрумот на куќата на сга веќе 84-годишниот маж во северна Германија, во градот Хајкендоф, уште во 2015 година. Но, обвинителите и бранителите сега преговараат за можната казна, која се движи од условна и парична, до 500.000 евра казна.

Back to top button
Close
Close