ЕвропаЕвропа.Портал

Германија ја зајакнува борбата против антисемитизмот

Германската Влада денеска соопшти дека ќе ја зајакне својата борба против антисемитизмот во државата, со инвестирање 35 милиони евра во истражувачки и образовни проекти фокусирани на разбирање на причините и ефикасна борба против омразата кон Евреите.

Back to top button
Close
Close