0_Web_АктуелноBiznis.SlajderБизнисБизнис.ПорталЕкономијаИнтервју

Герасимовски: Заштитата на правата од интелектуална сопственост можност за повеќе грантови и инвеститори

Поголема заштита на правата на интелектуална сопственост значи позитивен приказ на компанијата, повеќе можности за добивање грантови или инвеститори, повисока добивка или враќање на инвестицијата, дополнителен приход од лиценцирање и намален ризик од повреда. За државата, пак, придобивките се повеќе директни странски инвестиции, зголемен економски развој и позитивни општествени промени.

Back to top button
Close
Close